Közélet

2009.08.20. 18:56

Kolber István: a legfontosabb, hogy a társadalomban béke legyen

Csütörtökön Kadarkúton volt a legnagyobb az egy négyzetméterre jutó polgármesterek száma. A 2. Országgyűlési piknikre Kolber István országgyűlési képviselő invitálta választóit. A remek hangulatú rendezvényen némi lobbitevékenységre is sort kerítettek a polgármesterek.

F. Szarka Ágnes

– Ez a választókerület az országban az egyik legnagyobb – mondta Kolber István. – Az egyik fő szövetségeseim a polgármesterek, hiszen a kapcsolattartásba, a fejlesztések megvalósításában meghatározó szerepük van.  Meggyőződésem, hogy jobb esélyekkel tudunk majd az elkövetkező időben tovább haladni.
A kadarkúti pikniken Kolber István kiemelte: a legfontosabb, hogy a társadalomban nyugalom és béke legyen. – Ahogy a gazdaságban nem a nyers fizikai munka, hanem a  tudás tud értéket teremteni. A lélek adhat plusz erőt.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kolber István: a lélek adhat plusz erőt
[/caption]

– Mintegy hétszáz ember vett részt a pikniken – mondta Verkman József kadarkúti polgármester. – Nekik is meg tudtuk mutatni azokat a fejlesztéseket, amik az elmúlt négy, öt évben készültek. Mióta város lett Kadarkút, lényegesen gyorsabb ütemben fejlődik. ehhez kell a képviselő testület áldozatvállalása, hiszen az öt százalékos önerő biztosítása is csak hitel felvétellel lehetséges.
Verkman József elárulta azt is, hogy kihasználva az alkalmat némi lobbi tevékenységet is folytattak a polgármesterek.
– Egész évben pályázunk, és lobbiznunk kell a százhúsz milliós működési hiány megszüntetéséért. Az úgynevezett hat per hármasban vannak még támogatási lehetőségeink.



A Kaposvári kistérség elhozta az Öröm a szemnek, a sokszínű kistérség című vándorkiállítását Kadarkútra. A kiállítás anyaga a kadarkútiak munkáival bővült. – Bizonyítjuk azt is, hogy a művészetek is közelebb tudják hozni egymáshoz az embereket, a településeket. A művészek mindegyike kis településen él. Nem kell szégyenkeznünk, vannak itt értékek, csak észre kell venni, meg kell találni azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!