Közélet

2009.08.23. 08:11

Módosítás előtt a buszmenetrend

A Kapos Volán szeptember elsejétől hét vonalon tervez változást. A tanévkezdéstől utasfelmérést is végeznek.

Harsányi Miklós

Kovács Melinda vezérigazgatói asszisztens közölte: a Kaposvárról 10.25-kor Gadácsra közlekedő s az onnan 11.40-kor a somogyi megyeszékhelyre tartó buszok indulási idejében öt-, illetve tízperces korrekciót hajtanak végre. A Kaposvár–Kaposfő–Nagybajom–Böhönye autóbuszvonalon a megyeszékhelyről munkaszüneti napokon 16.20-kor induló, valamint a Nagybajomból 17.09-kor induló és Kaposvárra érkező járatok húsz perccel korábban indulnak.

A szakember jelezte: ezt a menetrend-változtatást a megyei egészségügyi intézményben dolgozó nagybajomi alkalmazottak érdekében vezetik be.
Öt-öt perccel csökken a menetidő a Siófokról délelőtt tízkor Marcaliba rajtoló járatnál, s hasonló változásra számíthatnak a 12.35-ös Marcali–Siófok járat utasai is. A Marcaliból 16.10-kor induló busz utasai 16.57-kor érnek Lengyeltótiba. Marcali térségében (Marcali– Pusztakovácsi–Kürtöspuszta szakasz) a 22.15-kor Somogyfajszra járó busz tíz perccel később közlekedik.

Dél-Somogyban is több újdonsággal rukkolnak elő a Kapos Volánnál.
A Barcs–Kálmáncsa–Homokszentgyörgy vonalon a reggel 6.25-kor induló szuloki járat öt perccel hamarabb viszi el az utasokat. Így jobb csatlakozást biztosítanak a megyeszékhely irányába tartóknak. A Barcs–Istvándi–Szentborbás–Felsőszentmárton buszvonalon is korrekcióra kerül sor.
Kovács Melinda arról is tájékoztatta a Sonline-t, hogy a Kapos Volán a tanévkezdés után teljes körű utasfelmérést végez a járatain. Ezen belül a diákok utazási irányait, számát külön is regisztrálják.

Ezek is érdekelhetik