Közélet

2009.08.22. 16:18

Nekünk a Balaton a Riviéra

Idén nyáron is megnéztük, hogyan zajlik az élet a magyar tengernél. Volt minden a Balaton Soundtól az ikon avatáson át a luxusvécéig.

Vízisikló

Felmásztunk hajókra, színpadokra, benéztünk a Balaton Soundra, ott voltunk, amikor ikonokat avattak, lógtunk, tekeregtünk, gyorsultunk a Balatonnál. Most elköszönünk.
"Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak, nagy bánata van a cinegemadárnak."  Na jó, még nem, de akkor is.

Június második hétvégéjén vettük célba az idén Siófokot, hogy a Balaton fővárosából - keszthelyiek most sóhajtsanak egy nagyot - kiindulva a végignézzük, hogyan zajlik az élet a magyar tengernél szezonban.




Kipróbáltuk a leggyorsabb, flottába állított balatoni motorost, ami engedéllyel hasítja a hullámokat, de nem tojtuk össze magunk egzotikus vadállatok láttán és akkor sem, amikor először bonthattunk vitorlát. szerencsére luxusvécében végezhettük el a dolgunk, amikor egy sörteszt nyomán borsav katonák ástak árkokat gyomrunkban.



Ezrekkel örültünk, amikor méltó helyére emelték a magyar rock and roll-t, sírtunk, mert Garas Dezső és Törőcsik Mari együtt várták a Demjén Ferenccel a felkelő napot és együtt üvöltöttük azt, amikor kivételesen nem rossz, hanem jó Hold kelt föl. Beleszerettünk Pokorny Liába, de végigröhögtük a Beugrót és elégedetten konstatáltuk, hogy Harcsa Veronika nélkül nem rendeznek már ikonavatást Siófokon.

S közben elvarázsoltak minket a gyönyörű magyar lányok, jóllehet csak két szépségversenyen rágtuk tövig a körmünket a királynőválasztások fülledten izgalmas eredményhirdetéseinél. Kertmoziban csodálkoztunk rá Zamárdira, mert azt hittük, a legifjabb déli parton fekvő város csak a Balaton Sound-ról, de kiderült: kalandparkban is nagy eresztés a város. Fonyódon erotikáztunk kicsit sztárokkal és sztárok nélkül. Gyorsultunk Ferrariban és gokartban, röpült velünk az idő.
Egészen idáig.



Hétvégente töltődő Parti blogunkkal azt szerettük volna elérni, hogy szeressék velünk együtt a Balatont, amit - mi legalábbis biztosan - nem cserélnénk el a Boden-tóra, a dalmát tengerpartra, de még Floridára sem. Mert itt jó. Szép, talán egy kicsit drága, ezzel együtt a miénk. Vízisikló eltekereg haza, és balatoni billentyűzetét azzal a reménnyel teszi félre egy kis időre, hogy sokaknak tetszett a nyári napló így, most éppen ezzel a ponttal a végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!