Közélet

2009.09.05. 08:18

Egyenlő esélyek 71 millióból

Óriási lehetőséget kaptak a kaposfői iskola tanárai és a diákok: olyan hátteret teremtenek számukra, amely elősegíti a használható tudás megszerzését, és felvehetik a versenyt a városi iskolákkal – tájékoztatta lapunkat Sztányi Tibor kaposfői polgármester.

Meiszterics Eszter

Összesen hetvenegymillió forintos támogatást kap az iskola, melyből 38,5 milliót a kompetenciaalapú oktatás bevezetésére, 32,5 milliót pedig a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatására költhet az intézmény vezetősége.
– A pedagógusok és a gyerekek munkáját új eszközök, tankönyvek segítik – tette hozzá a polgármester –, tizenkét laptopot kaptak a tanárok és az óvónők együttesen. Jut majd a pénzből a pedagógusok szakmai továbbképzéseire, valamint az esélyegyenlőség jegyében a hátrányos helyzetű és a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatására is.
A kaposfői iskolához tartozik a helyi és a kiskorpádi óvoda is, ahol jelentős felújítási munkálatok történtek a nyáron.– Az önkormányzati minisztérium egyik pályázatán húsz-millió forintos támogatást nyertünk, így némi önerővel együtt korszerűsítették a kiskorpádi óvoda fűtésrendszerét, és nyílászárókat is cseréltek, a kaposfői óvodában mozgáskorlátozott-mosdót alakítottak ki, valamint parkolót építettek, és kicserélték az ablakokat – mondta Sztányi Tibor.

A kaposfői iskolának is jutott a támogatásból, tízmillió forintból cserélték ki a lapos tetős épületszárny ajtóit, ablakait, és a burkolat is megújult. Sztányi Tibor hangsúlyozta: lépést tartanak a városi iskolákkal, ezzel megakadályozzák az elvándorlást a faluból, és a diákokat sem hordják be a szülők Kaposvárra.

Címkék#Kaposfő
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!