Közélet

2009.09.24. 07:59

Lenne kinek adni, mégis elpazaroljuk

A kiemelt költségvetési előirányzatok közül a legtöbben A gyermekszegénység elleni programot támogatták, összesen 1,5 milliárd forinttal.

Márkus Kata

Somogy a régióban sereghajtó a civil szervezeteknek, egyházaknak felajánlott 1+1 százalékok tekintetében. Még akkor is így van ez, ha mind a felajánlott összeg, mind pedig a felajánlást tevők száma minimális emelkedést mutat a tavalyhoz képest.

– Somogyban 965 civil szervezet csaknem 137 millió forintos felajánlást kapott a civileknek juttatható 1 százalékból – tudtuk meg Marton Ferenctől, az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságának sajtóreferensétől. – Összesen 37 ezer 733-an tettek felajánlást személyi jövedelemadójukból. Ezzel mind a felajánlók számát, mind pedig az összeget tekintve Baranya, de még Tolna is megelőzi Somogyot a régióban.

Idén a potenciális nyilatkozók 39 százaléka, azaz 1,8 millió magánszemély rendelkezett személyi jövedelemadója 1, illetve 1+1 százalékáról országosan. Az egyházak közül a legtöbb felajánlás továbbra is a Magyar Katolikus Egyháznak érkezik, a 2009-es felajánlásokból csaknem hárommilliárd forint. A kiemelt költségvetési előirányzatok közül a legtöbben „A gyermekszegénység elleni programot” támogatták, összesen 1,5 milliárd forinttal.Amennyiben a kedvezményezettek a felhívó-tájékoztató levél szeptemberi kézbesítését követően harminc napon belül igazolják a törvényi feltételek meglétét, az APEH a részükre felajánlott összeget harminc napon belül, de legkésőbb december 15-ig átutalja.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!