Közélet

2009.09.17. 08:33

Megágyaztak a képviselők a vitatott szállodamonstrumnak

Helyet csinált a tervezett wellness-szállodának a nagyatádi testület. Bár befektetői pénzből épül, mégsem mindenki várja örömmel.

Nagy László

Rendkívüli ülésen döntött egy, a termálstrandhoz közeli ingatlan belterületbe vonásáról a nagyatádi képviselő-testület. Itt épülhet meg az a wellness-szálloda, amely a remények szerint új lendületet ad majd a város idegenforgalmának. Egy befektetőcsoport kereste meg a nagyatádi önkormányzatot azzal, hogy új szállodát, spa- és wellnessközpontot építene, s ehhez mintegy huszonötezer négyzetméter területet vásárolna meg a várostól.

Az ESPO Kft. képviselői úgy vélik: a jelenlegi nagyatádi szálláshelyek inkább a nyugat-európai – holland, osztrák, német – vendégkör számára megfizethetők. Ők ugyanakkor a magyar és horvát belső turizmusra számítanak, s a Thimeshering-üzletláncra alapozva alacsonyabb árú apartmanszállodát szeretnének ide építeni, három csillaggal, száz szobával. A szállodához közel sportpálya és lovasbázis kialakításáról is szó van, a Rinyán pedig az egykori vízimalmot építenék újjá. A közelben természetvédelmi ökopark létesítését is tervezik.

Ormai István polgármester elmondta: ez a projekt Nagyatád turisztikai értékét növeli, s munkahelyeket is teremt. Ráadásul a szállodaépítés alapfeltétele egy új termálkút fúrása, a melegvízre a városnak is szüksége van.
– A szálloda befektetői pénzből épülne, de az új termálkutat épp ezért közös beruházásban szeretnénk megfúrni – mondta Nagyatád első embere. – Néhány intézményünket már ma is ezzel a termálvízzel fűtjük, s szeretnénk még több épületünket így melegíteni. Ha sikerül egy új kutat beállítanunk, akkor a szociális szolgáltató központ és a tűzoltóság fűtését is ezzel a vízzel oldanánk meg.Bár az új szálloda befektetői pénzből épülne, mégsem mindenki fogadja kitörő örömmel a városban. Internetes fórumainkon többen fölöslegesnek és átgondolatlannak tartják. Többen azt kifogásolják, hogy a nagyatádiak nem tudják majd a welness-szolgáltatásokat megfizetni, a strandot látogató horvátok pedig túl közelről érkeznek ahhoz, hogy sikerüljön több napra itt marasztalni őket. A nagyatádi szállásadók ugyanakkor állnak az új verseny elébe.

Halász József, a Viktória Panzió tulajdonosa úgy fogalmaz: nehéz lesz a jelenlegieknél kedvezőbb árakat ajánlania az új szállodának. A szállodások és panziósok emiatt nem is látnak igazi versenytársat a tervezett hotelben. Szinte mind fejlesztést tervez. Halász József is arról beszélt: wellnessrészleg kialakítására és a szobaszám növelésére készül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!