Közélet

2009.09.11. 09:21

Nem a rászorulók kapják a támogatott üdülési csekket?

Idén százmillió forint áll rendelkezésre, hogy segítse a mozgáskorlátozottak üdülését. Úgy látják, a támogatási rendszer visszaélésekre adhat lehetőséget.

Kolumbán Tünde

Kerekes székben ülők pihennek a siófoki Ezüstparton a héten, ahol 27. alkalommal rendezik meg a mozgáskorlátozottak és fogyatékossággal élők balatoni találkozóját.

A héten hatvanketten nyaralnak az akadálymentesített siófoki szállodában, ahol az előző években Szőnyi Ferenc, a találkozók szervezője még sokkal több sorstársának kikapcsolódását tudta megszervezni. Tavaly például még 230-an pihentek a tóparton.

Szőnyi Ferenc az elmúlt években attól tartott: nem tudják többet megrendezni a találkozót. Aggodalmai mostanra sem oszlottak el. – Egyre rosszabb a helyzet, hiszen ahogy az idei létszám is mutatja, mind kevesebb sorstársa jut üdülési támogatáshoz – mondta Szőnyi Ferenc.

Szőnyi Ferenc kifogásolhatónak tartja, hogy sem a Mozgáskorlátozottak Egyesületének Országos Szövetsége, sem a Nemzeti Üdülési Alapítvány nem ellenőrzi, hogy az üdülési csekk formájában megkapható támogatás valóban a rászorulókhoz kerül-e.Idén százmillió forint áll rendelkezésre, hogy segítse a mozgáskorlátozottak üdülését. Szőnyi Ferenc azonban pazarlónak tartja a támogatási rendszert, ami éppen az ellenőrzés hiánya miatt visszaélésekre adhat lehetőséget.

Címkék#siófok
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!