Közélet

2009.09.09. 08:42

Ötven gép a sávolyi pályán

Banki szerződés még mindig nincs, de jól haladnak a sávolyi MotoGP-pálya építésével. A Magyar Nagydíj 2010. szeptember tizenkilencedikén lesz.

Vigmond Erika

Jövőre a tizennyolc futamos gyorsaságimotoros-világbajnokság tizennegyedik állomása lesz a sávolyi Balatonring. A nemzetközi versenynaptár szerint 2010. szeptember 19-én rendezik meg a Magyar Nagydíjat. A helyszínen már jól körvonalazódik a MotoGP-pálya.

A spanyol beruházó, a Sedesa július végén úgy döntött: nem vár tovább a kilencvenmillió eurós sávolyi beruházás felére kért hitelre, és saját költségén elindította a munkagépeket. Döntés még nem született, a hitelfelvételi tárgyalások tovább zajlanak.

Bár számos dátum felröppent már, újabban azt hallani: még mindig nincs vész; ha a közeljövőben megköttetik a banki szerződés, akkor elkészülhet a létesítmény. Annál is inkább, mert a mintegy ötven gép munkáját ez a csúszás nem akadályozza, az ütemezés szerint haladnak.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Bobek József: jól haladnak a földmunkával
[/caption]
Bobek József sávolyi polgármestertől megtudtuk: a földmunkáknak úgy a hetven százalékánál tartanak. Reggel hét órakor felvonulnak, s este hétkor állnak le nap, mint nap – tette hozzá Bobek József. Tizenháromezer köbméter földet mozgatnak meg napi átlagban. A tereprendezés a sávolyiaknak is munkát ad, aki akar, dolgozhat.– Szállásadásra is felkészült a falu, illetve a környékbeli települések, mivel a munkagépekkel dolgozó csaknem hetven embert el kellett helyezni – folytatta Bobek József. – A mintegy kétszáz hektáros leendő pálya területén a tervek szerint szeptember végére végeznek az alap-földmunkákkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!