Közélet

2009.09.20. 12:03

Pálfordulás: kilépett a pártból és átnyergelt a Fideszhez

Németh Lajos kilépett a Somogyért Egyesületből, de nem mondott le megyei képviselői mandátumáról, úgy tudjuk, politikai pályafutását a Fideszben folytatja.

Harsányi Miklós

Tizenöt éves a Somogyért, szombati küldött közgyűlésüket Bőszénfán tartották meg. Gyenesei István független országgyűlési képviselő, volt önkormányzati miniszter foglalta össze az elmúlt időszakban végzett munkát.

Szerkesztőségünk megtudta: a rendezvény végén Németh Lajos, az egyesület elnökségének, s megyei frakciójának tagja valós indokok nélkül bejelentette kilépését, de nem mondott le a megyei képviselői mandátumáról. Állítólag a közgyűlés előtti napokban hivatalos somogyértes fórumon amúgy már jelezte, hogy politikai pályafutását a Fideszben akarja folytatni. A megüresedett helyre Halászi Attiláné nemesdédi polgármestert választották meg.

A tanácskozáson szó esett a következő hónapok teendőiről is. A 2010-es országgyűlési- és önkormányzati választások kapcsán arról döntöttek: a Somogyért, mint jelölő szervezet nem vesz részt a jövő évi országgyűlési képviselő választásokon. Ugyanakkor támogatja a Somogyért Szövetség jelöltjeit, így Gyenesei Istvánt, aki ismét a somogyi 6. számú választókerületben fogadta el a szövetség felkérését.Elhangzott: a megye többi választókerületében később dönti el a szövetség, hogy kíván-e jelöltet indítani, s kit. Az önkormányzati választáson a Somogyért Egyesület önálló megyei listát állít. A településeken az egyesület testvérszervezetei önállóan döntik el, hogy önálló vagy másokkal közös jelöltet állítanak a polgármesteri vagy képviselői helyekre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!