Közélet

2009.09.11. 08:14

Születésnap a tévénézőkkel

Ünnepre készül a megye legnagyobb, legtöbb helyen látható televíziója. A Somogy TV egy évvel ezelőtt vált nagykorúvá, tavaly szeptember 15-én indult a megye televíziójának napi adása.

(X)

Óriási változást, minőségi ugrást jelentett a Somogy TV életében, amikor tavaly a heti kétszer kétórányi konzervműsort gyártó stúdióból napi adásokat sugárzó megyei televízióvá lett.

– Hatalmas vállalkozás volt ez, számos technikai akadályt is le kellett győznünk – mondja Kresz László, a Somogy TV ügyvezető igazgatója. – A végeredmény, hogy ma már nemcsak valamennyi nagy megyei kábelhálózaton láthatók műsoraink, hanem az egész régióban is. A Somogy TV hosszabb lélegzetű produkcióit rendszeresen élvezhetik a tolnai és a baranyai nézők is. És persze jelen van a Somogy TV számos kistelepülésen is, ott is, ahova még nem értek el a nagy kábelhálózatok.

– Az egy évvel ezelőtti induláskor két nagyon fontos célunk volt – folytatja Kresz László, aki egyben a tévé szakmai vezetője is. – Az első, hogy a megye televíziójává legyünk. Úgy érzem, hogy ez sikerült, ma már közel száz somogyi településen láthatók műsoraink. A ma már meghatározó nagyvárosi jelenlétünk mellett kiemelt fontosságú, hogy a somogyi kistelepülésekre mi visszük el egyedül az egész megye képes híreit.

A másik fontos cél a magas szintű, minőségi műsorgyártás megteremtése volt. A Somogy TV ma már rendszeres beszállítója nagy országos csatornáknak, és több alkalommal elindítója volt országossá lett témáknak.

A minőségi fejlesztés első állomása volt, hogy az új stúdió berendezését egy méltán világhírű díszlettervezőre, Kentaurra bízták, aki álmodott már díszletet színpadra a New York-i Broadwayn és Nyugat-Európa szinte valamennyi országában is.

– Ő nagyon magasra tette a mércét – emlékezik Kresz László. – A régi és új kollégákból formálódó csapat látta, hogy Kentaur a legapróbb részletekre is ügyel, és hiszem, hogy ez megadta a lendületet az új műsorok szerkesztőinek, operatőreinek, a Somogy TV egész gárdájának.

A minőségből azóta sem engedtek, napi aktuális és magazinműsoraikban nemcsak Somogy kiválóságait, közéleti embereit szólaltatják meg, hanem európai hírű vendégeket is meghívnak stúdiójukba.

– Egyetlen bánatom, hogy Kaposváron két frekvencián látható a műsorunk, és sokan arra a csatornára találnak rá, amelyik technikailag rossz minőségű – tette hozzá Kresz László. – Őket arra kérem, hangoljanak át a 133.25 megahertzre, és akkor jó minőségben láthatják majd a szeptember tizenötödikei meglepetésműsorunkat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!