Közélet

2009.09.10. 16:26

Tévedésből küldték a csekket, nem lesz emelés

Tévedésből küldte ki a városgondnokság a piacosoknak azt a levelet, amelyben értesítik őket a bérleti díj emeléséről, a drágulás csak az új bérlőket érinti.

Meiszterics Eszter

Az üzlethelyiségek bérlői közül többen megkeresték szerkesztőségünket a héten, felháborodtak az egyoldalú szerződésmódosításon és azon, hogy még csak nem is tájékoztatták őket, ráadásul visszamenőleg kell fizetni – ez állt a szerződésben.

Megkérdeztük Kéki Zoltán címzetes főjegyzőt, aki elmondta: tévedésből küldték ki a szerződéseket, mivel a bérleti díj emelése csak az új bérlőket érinti, erről még egy nyári közgyűlésen döntött a városi testület.

Kéki Zoltán címzetes főjegyző kiemelte: a régebbi üzletbérlőkre az április elsejétől hatályba lépett szerződés alapján szedik a bérleti díjakat, ami egyébként 16,76 százalékkal kevesebb a korábbinál.A piacosok, ahogy korábban, most is a csarnok és környéke tisztasága miatt háborognak, azt állítják: a csarnok borzalmasan büdös, nincs fertőtlenítés, a WC-k állapotáról meg jobb nem is beszélni, aki teheti elkerüli. A környéken élők is arra panaszkodnak, hogy rengeteg a szemét és az eldobott cigarettacsikk a piac területén és a környező utcákon.

Bozzay György, a piac vezetője azonban cáfolta ezeket az állításokat, közölte: a korábbi üzemeltető idején egy ember takarított, most három fő végzi ezt a munkát, jóval több szemetet szállítanak el, mint régebben és WC-k rendszeres fertőtlenítésére is figyelmet fordítanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!