Közélet

2009.10.06. 19:43

A sávolyi Balatonringről indul a Somogy Trophy a jövő nyáron

A II. Somogy Trophy maradéktalanul teljesítette a kitűzött célt – összegezték a szervezők kedden Kaszóban.

(x)

A résztvevők ugyanis  megismerték egy újabb szeletét Somogynak, élményekkel gazdagon tértek haza, emellett több mint 400 rászoruló kapott mintegy másfél millió forint támogatást a versenyzők és támogatók jóvoltából.

Ismert: szeptember 4- indult második útjára a különleges autótúra, s Somogy Trophy. Ezúttal – péntektől-vasárnapig – Nagyatád és Csurgó térségét járták be: felfedezték a Rinya völgyét, eljutottak az őrtilosi Mura-Dráva torkolathoz, kürtőskalácsot sütöttek Csurgón, lopótököztek Látóhegyen, barangoltak Nagyatádon és megcsodálták a kaszói erdőrengeteget.  

Ivusza Tamás, a nagyatádi Fürdő és Sportlétesítmények vezetője elmondta: városát – jó értelemben – felbolygatta a rendezvény. Jó hangulat uralkodott, bulik és rengeteg esemény várta az idelátogatókat, számos új kapcsolat, barátság szövődött. Kováts Csaba főszervező többek között a jótékonysági programról számolt be: 60 egység vért adtak a nagyatádi vérellátónak, a helyi Éltes Mátyás Általános Iskola diákjait budapesti kirándulásra vitték, illetve szociális gondozottakat, időseket kaposvári kulturális programra.
Balázs Árpád, a Somogy Megyei Közgyűlést képviselve hangsúlyozta: felkarolják azokat az akciókat, amelyek a megye identitását erősítik. A Somogy Trophy pedig megyénk rejtett kincseit kínálja felfedezésre. Kaszóban jelentették be: a III. Somogy Trophy házigazdája Siófok lesz, ugyanis  – a turisztikai szezon meghosszabításaként – 2010. augusztus 27.-29 között, Sávoly- Siófok térségébe szervezik. Sőt: a Balatonringről rajtolnak a tervek szerint az autósok.

A sávolyi Moto GP pálya építőjét, a Grupo Milton Management Zrt-t képviselve Lencsés Tamás elmondta: az első sávolyi futam időmérő edzésére meghívják a nagyatádi Éltes iskola diákjait.
Balázs Árpád, immár siófoki polgármester azt ígérte: olyat fognak látni a résztvevők, ami Siófok kapcsán biztosan nincs a köztudatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!