Közélet

2009.10.27. 13:08

Harangszóra lefújták a sztrájkot: újra gördülnek a vonatok

Délben véget ért a kétórás vasúti figyelmeztető sztrájk; Kaposváron már útnak indították az első személyvonatot Fonyódra. Nyolc napon belül ez volt a második munkabeszüntetés.

Harsányi Miklós

Egyszerre öt reprezentatív szakszervezet hirdette meg a kedd délelőtti munkabeszüntetést. Az összefogás eredményeként teljesen leállt a vasúti közlekedés közlekedés – számolt be a MÁV kommunikációs igazgatósága. A szakszervezetek biztosították a munkabeszüntetés kezdete előtt indított és a nyílt vonalon tartózkodó vonatok eljutását a következő állomásig.
– A kaposvári csomópont térségében szolgálatot teljesítő csaknem 100 dolgozó közül 25 fő  sztrájkolt – mondta a vasút munkatársa szerkesztőségünknek. Hozzátette: a legnagyobb számban – heten –  a megyeszékhelyen nem dolgoztak.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Dél után néhány perccel elindult az első szerelvény Kaposvárról
[/caption]

Rendkívüli eset nem történt, minden az előzetes elképzelések szerint zajlott le. Erről már Mercz Attila, a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) kaposvári alapszervezeti ügyvivője beszélt a Sonline.hu-nak. Belegben, Jákó-Nagybajomban, Lengyeltótiban, Kiskorpádon valamint Kaposmérőben is tiltakoztak a vasúti mellékvonalak bezárása ellen.



– Már csak az összefogás miatt is sikeres volt a megmozdulás – értékelt Mercz. – November másodikán folytatódnak a MÁV és a szakszervezet közötti tárgyalás.
Úgy tudjuk: jórészt ettől függ, hogy később miként folytatja a VDSZSZ a tiltakozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!