Közélet

2009.10.16. 18:49

Megbénulhat az ország, a civilek segítségére számít a VDSZSZ

A vasutasok hétfőtől sztrájkolnak. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) október 19-től folytatja a munkabeszüntetést.

Harsányi Miklós

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány órától függesztik fel a munkát. Erről vasárnap dönt az érdekvédelmi szervezet. Mercz Attila, a  VDSZSZ kaposvári alapszervzetének ügyvivője a Sonline.hu érdeklődésére azt mondta: tervek szerint a somogyi vasutasok is csatlakoznak a megmozduláshoz.

– Az egyelőre bizonytalan, hogy pontosan mennyien vesznek részt – közölte péntek este az ügyvivő. – Előreláthatóan Kaposváron és környékén bekapcsolódnak a munkabeszüntetésbe.



A VDSZSZ Szolidaritás arra kéri a helyi önkormányzatokat és a civil szervezeteket, hogy október 19-én 10 órára szervezzenek demonstrációkat a vasútállomások épületei elé, ezzel is tiltakozva a kormány közösségi közlekedés átalakításával kapcsolatban tervezett intézkedései ellen – hívta fel a figyelmet az érdekvédelmi szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!