Közélet

2009.10.01. 18:51

Több rendőrt akarnak a cseriek

A rendőrséggel és a polgárőrséggel megerősített lakossági fórumot tartott csütörtökön a Cseri városrészben Lamperth Mónika országgyűlési képviselő a a közbiztonságról.

F. Szarka Ágnes

Több felszólaló is nehezményezte a közlekedési szabályok be nem tartását, főként az Egyenesi úton a gyorshajtást, valamint a rendszeres betöréseket, lopásokat, a hangoskodást. Több, jól öltözött, gyakran látható rendőrt akarnak az ott élők. Néhány személyeskedő, a közbiztonsághoz egyáltalán nem kapcsolódó kérdés is felmerült.– Az emberek a mindennapokban jó néhány problémát éreznek, érzékelnek a közbiztonsággal kapcsolatban. A kormány éppen emiatt dolgozott ki egy tíz pontos intézkedési javaslatot – mondta Lamperth Mónika. – Ennek egyik pontja, hogy több rendőr kerülhet az utcákra.

Kemény Gábor Kaposvár város rendőrkapitánya válaszolt a rendőrséget érintő kérdésekre. Elmondta: a rendőrök akkor is a területen vannak, ha adott esetben az ott élők nem látják őket. Sőt a traffipax is működik, csak esetleg egy másik utcában. A lopások nem ismeretlenek a rendőrök előtt, a megelőzésben a lakosságnak is jelentős szerepe van.
– A cser városrészben pontosan azok a problémák, mint az egész bármely pontján – mondta. –  Célunk, hogy minden bűnelkövetőt rács mögé juttassunk.

Sinkovics Ferenc a kaposvári polgárőrség elnökhelyettese szerint javult a cseri városrész közbiztonsága, ezért a jövőben is a rendőrséggel közösen mindent megtesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!