Közélet

2009.10.01. 17:04

Végső búcsú Bujtor Istvántól

Bujtor Istvánnak szólalt meg a lélekharang ma délután a balatonszemesi temetőben, ahol a színész-rendezőt szűk családja és a legközelebbi barátok körében helyezték végső nyugalomra.

Kolumbán Tünde

Az egy órakor kezdődött búcsúszertartáson csak a meghívottak vehettek részt, a temető valamennyi bejáratánál biztonsági személyzet gondoskodott arról, hogy a családi búcsút senki ne zavarhassa meg. A temetés a legnagyobb biztonsági intézkedések mellett zajlott, a sírkertet már délelőtt 10 órakor lezárták.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Szűk körben temették el Bujtor Istvánt
[/caption]

A szemesi utcákon nemcsak a bejáratot biztosító őrök, de civil ruhás rendőrök is megjelentek. Az utcáról a sírt és a ravatalozót sem lehetett látni, a szertartás idejére fekete paraván takarta el a gyászolókat.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Búcsúzott a testvér
[/caption]

Úgy tudjuk, a sírnál Németh Miklós, volt miniszterelnök emlékezett, de a szűk körű búcsún természetesen ott volt, a pályatárs és jó barát Kern András is.

A Veszprémi Petőfi Színház társulata és a Veszprém Megyei Közgyűlés vezetői délután két óra után rótták le kegyeletüket direktoruk végső nyughelyénél, a kollegák közül Eperjes Károly búcsúzott. – Az elmúlt másfél évben Bujtor István munkája olyan mértékben jelent meg a Veszprémi Petőfi Színházban, hogy ezt az utat mindenképp követni kell – mondta Varga Róbert, a teátrum sajtófőnöke azután, hogy a társulat a rövid búcsú után elhagyta a sírkertet. Varga hozzátette: Bujtor István keze munkája még hosszú ideig érezhető lesz Veszprémben, hiszen csapatot épített a társulatból. A minőségre és magas színvonalra való törekvés megmarad, a színésztársak és kollegák ezen az úton szeretnének továbbmenni – hangsúlyozta a sajtófőnök.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az emlékezés virágai a síron (Huszti Péter)
[/caption]A temetőbe három óra után bárki bemehetett, a sajtót sem zárták ki a búcsú utolsó perceiből. A pályatársak közül ekkor érkezett a temetőbe Huszti Péter és felesége Piros Ildikó is. Bujtor özvegye, a színész lánya és fia, valamint testvére, Frenreisz Károly az utolsó pillanatig ott voltak a sírkertben.
Bujtor István sírja édesapja sírboltja mögött található, Latinovits Zoltán síremlékével szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!