Közélet

2009.10.14. 10:50

Végzetes osztálybuli, megölték a 22 éves fiút?

A hivatalos jelentések szerint baleset történt, de fia tragikus halála után az édesanya egyértelmű bizonyítékokat keres. Egyelőre ellentmondásokat talált.

Vigmond Erika

Nem tud belenyugodni fia halálának körülményeibe a marcali Bódisné Németh Anikó. Szerinte túl sok ellentmondás van a baleset okai körül. A Balatonmárián lakó 22 éves fiát június közepén találták meg holtan a Nyugati Övcsatornában. – Másnap szóban azt az információt kaptam, hogy fulladás okozta a halálát, de nincs víz a tüdejében – idézte fel az édesanya. –  A hivatalos jelentésben viszont már az állt, hogy volt víz a tüdejében. Én ezt nem értem: egyszer nincs, aztán mégis van? A fiam osztálybulin volt, s társai tették ki a mólónál.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Bódisné szerint túl sok az ellentmondás fia halálának körülményei között
[/caption]

Ebben is ellentmondást találtam, mert az egyik verzió szerint az ő kérése volt, hogy ott tegyék ki, a másik változatban pedig azért ültették a padra, mert állítólag olyan részeg volt, hogy nem tudta megmondani hol lakik. Az apjával kimentünk a helyszínre, s az említett pad előtt sövény és drót húzódik. Akkor, hogyan gurulhatott volna a vízbe? Bódisné Németh Anikó azt is elmondta:  a fiának volt egy mobiltelefonja, amit nem találtak nála a halálakor, s azóta sincs meg.Az Országos Rendőrfőkapitányságra írt levelet, hogy próbálják megkeresni. Ugyanis híváslista alapján még a fia halála után is használták a telefont. Még az abban tárolt, IWIW belépéshez szükséges jelszóval is meglátogatták a fia adatlapját. – Voltam a megyei rendőrfőkapitányságon is, ott azt a választ kaptam, hogy kétfelé bontják a nyomozást: külön vizsgálják a balesetet és a telefonszálat is. Egyelőre újabb fejleményekről nem tudok – folytatta sírással küszködve az édesanya. – Már az is nagy tragédia, hogy elvesztettem a gyermekem, de az még nagyobb, hogy nem tudom mi történt vele. Ügyvédi segítséggel gondolom gyorsabban menne, de sajnos nincs rá pénzem.Még tartanak a vizsgálatok

Mivel rendkívüli halálesetről van szó, a rendőrség közigazgatási eljárást indított. Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint: a vizsgálat a végéhez közeledik, de az adatgyűjtés és a szakértői vélemények alapján eddig nem merült fel idegenkezűségre utaló nyom. A telefon eltűnését pedig büntetőeljárás keretében vizsgálják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!