Közélet

2009.11.01. 14:27

Küzdelem a vasútért, Hónig Péter újabb levelet kapott

A vasút megtartásáért küzdenek a siójutiak, ezért Hónig Péter közlekedési miniszternek írtak levelet. Az ívet csaknem 140 helybeli látta el kézjegyével, s a héten tovább gyűjtik az aláírásokat.

Harsányi Miklós

Papp János siójuti polgármester elmondta: ha a vonat helyett tényleg vonatpótló autóbuszok közlekednek majd a  Ságvár-Ádánd-Siójut-Balatonszabadi vonalon, akkor félő, hogy az amúgyis rossz állapotú út nem bírja az egyre súlyosabb terhelést. Már most olyan gyűrődések vannak a szakaszon, ahol az alacsonyabb felépítésű gépkocsik alja majdnem eléri az aszfaltot.
– A busz Siójuton ráadásul a csaknem egy kilométer hosszú, önkormányzati tulajdonban lévő úton közelíthetné meg a vasútállomást – hangoztatta a polgármester. – Ki téríti meg a kárunkat, ha a rendszeresen közlekedő buszok tönkreteszik az utat?A tiltakozás folytatódik – erről biztosította Papp János. Utalt rá; egyes számítások szerint a Siófok-Kaposvár közötti vasútvonal megerősítése nagyjából ötszázmillió forintból megvalósítható. Ez nagy összegnek tűnik, de – mint a polgármester érvelt – a közút későbbi javítása, felújítása ennél jóval többe kerül.
– S a beígért változások kapcsán az ember óhatatlanul más dolgokra is gondol – tette hozzá. – Nem biztos, ha Magyarországon valamit megszüntetnek, akkor azt valaha is újra visszaállítják. Már csak ezért is féltjük a személyszállítást a környéken.

Címkék#Siójut
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!