Közélet

2009.11.09. 19:10

Újabb esélyt kapnak a munkanélküliek

Vedd kézbe a jövőd! – ezzel a szlogennel indul a somogyi felnőttképzési program. A kaposvári Együd Árpád-, illetve a kadarkúti művelődési központban 81-en szerezhetnek képesítést.

Harsányi Miklós

Tartós- és regisztrált munkanélküliek, gyesen, gyeden lévők továbbá megváltozott munkaképességűek, pályakezdők, illetve bizonyos esetekben mozgáskorlátozottak és gyengénlátók jelentkezhetnek a tanfolyamokra – jelentették be hétfőn a kaposvári sajtótájékoztatón. Erre a Támop 3.2.3 Építő közösségek program keretében nyílik lehetőség.

A hallgatóknak ingyenes az oktatás és a taneszköz, s a tanulmány idejére képzési támogatást kapnak. Horváth Gáborné, az Együd Árpád művelődési központ vezetője közölte: a megyeszékhelyen 15 fő részvételével számítógépes adatrögzítői képzést szerveznek. Emellett kulturális- és turisztikai animátor oktatásnak ad otthont Kaposvár.



– Reméljük, hogy a végzettség megszerzésével nő a munkanélküliek elhelyezkedési esélye – húzta alá Verkman József kadarkúti polgármester. Városukban a 7-8. osztályos felzárkóztató képzésén kívül erdőművelőket tanítanak majd. Stickel Péter, Kaposvár oktatási igazgatója kiemelte: a programba kapcsolódó szakemberekre fontos feladat hárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!