Közélet

2010.01.20. 09:10

Elhunyt Kuzma László, a KDNP országgyűlési képviselője

Január 20-án hajnalban tragikus hirtelenséggel elhunyt Kuzma László, Barcs város térségi országgyűlési képviselője, a Dráva Völgye Középiskola igazgatóhelyettese. A barcsi mentőket négy óra negyvenkor riasztották, akik több mint egy órán keresztül próbálták újraéleszteni – hiába.

Jeki Gabriella

Kuzma László 1960. március 2-án született Nagykanizsán. Nős volt, házasságában egy fiuk és egy lányuk született.
Egyetemi tanulmányai alatt okleveles építőmérnök és mérnök-tanár képesítést szerezett. Előbb tanárként, majd 1991-től magántervezőként dolgozott, 1990-ben pedig egyéni kerületben képviselő-testületi mandátumot szerezett Barcs városában, ahol nyolc éven keresztül tevékenykedett önkormányzati képviselőként.



1998-tól 2002-ig a Somogy Megyei Önkormányzat Közgyűlésének tagja, valamint az oktatási, közművelődési és tudományos bizottság elnöke volt. A 2002. évi országgyűlési választásokon szerezett parlamenti mandátumot a FIDESZ-MDF jelöltjeként, az oktatási és tudományos állandó bizottságban tevékenykedett. Tagja volt a GREEN Pannónia Alapítvány kuratóriumának. Szabadidejében szívesen sportolt és járta a természetet.

A 2006. évi országgyűlési választásokon Somogy megyei területi listán szerzett mandátumot. 2006. május 30-tól az oktatási és tudományos bizottság tagja.

Kuzma László Barcs városának, Somogy megyének, és az országnak is jelentőségteljes alakja volt. 49 évesen hunyt el.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kuzma László március 2-án töltötte volna be 50. életévét
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!