Közélet

2010.01.14. 09:53

MÁV: kifulladt a sztrájk

Véget ért reggel nyolc órakor a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) sztrájkja; Somogyban és a régiónkban nem volt munkabeszüntetés.

Harsányi Miklós

Imre Lászlóné, a MÁV Zrt. területi igazgatóságának szóvivője érdeklődésünkre elmondta: a vonatok menetrend szerint közlekednek térségünkben, késésre nem lehet számítani.
A VDSZSZ tegnap bejelentette, hogy a BKV szakszervezeteivel szolidaritást vállal, s határozott idejű, országosan meghirdetett vasúti sztrájkot tart hajnali négytől reggel 8 óráig.



– A vasúttársaság a számok és tények tükrében sikertelennek ítéli meg a VDSZSZ munkabeszüntetését, amely csak néhány esetben okozott járat-kimaradást és késéseket – derült ki a MÁV szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből. – A sztrájk nem okozott jelentős károkat az utasoknak és a vasutasoknak sem. A sztrájk kifulladt.
Mercz Attila, a VDSZSZ kaposvári ügyvivője kérdésünkre közölte: senki nem sztrájkolt. Legutóbb ősszel, a vasúti mellékvonalak elleni tiltakozáskor csatlakoztak a munkabeszüntetéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!