Közélet

2010.02.17. 13:49

Feloszlatták a nagyatádi Fidesz-szervezetet, az ok titok

Feloszlatta a nagyatádi Fidesz-szervezetet a párt országos választmányának elnöksége.

Nagy László

Barbalics István nagyatádi elnök a Somogyi Hírlapnak elmondta: január közepén született meg az elnökségi határozat, amelyet február elején kaptak kézhez.

– A tagságunk megdöbbenve értesült a döntésről, amelynek semmilyen előzménye nem volt – mondta Barbalics István. – Először december végén szembesültünk vele, hogy létezik egy ilyen kezdeményezés. Megkíséreltük tisztázni a helyzetet, de nem mondhattuk el a véleményünket.

A nagyatádi Fidesz-tagok úgy tudják: Karvalics Ottó – aki hétfőn tette le a parlamentben az esküt (listán jutott be, Kuzma László sajnálatos halála miatt), s a 6-os választókörzetben indul jelöltként – kezdeményezte a szervezet feloszlatását. Barbalics István elmondta: az indoklást nem ismerik. – Amikor az egészről értesültem, kértem, hogy belenézhessek a kezdeményező levélbe, de azt a választ kaptam, hogy ilyen levél nem volt.

Mára a 48 nagyatádi Fidesz-tag jogviszonya megszűnt. Újra kell kérelmezniük a tagságukat. A tagfelvételről az országos választmány feladata lesz dönteni. A megszűnt szervezet elnöke elmondta: úgy tudja, szinte minden eddigi tag beadta már a felvételi kérelmét.

Karvalics Ottó elmondta: valóban megszűnt és újjáalakul a nagyatádi szervezet az országos választmány döntése értelmében. A megszűnéstől számítva 15 nap áll rendelkezésre a jelentkezésre, s ezek elbírálása után állhat majd össze az új nagyatádi tagság.

Arról, hogy mi vezetett az eddigi szervezet megszüntetéséhez, nem kívánt nyilatkozni, mint ahogy arról sem, hogy mi volt az ő szerepe a folyamatban. Ígérte: az újjáalakítás befejeződése után magyarázattal szolgál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!