Közélet

2010.03.29. 13:52

Boglári uszoda: se bérlő, se átszervezés

Nem lesz közintézmény és egyelőre bérbe sem adják a balatonboglári uszodát és sportcentrumot.

Füleki Tímea

A képviselő-testület legfrissebb döntése értelmében az év végéig biztosan maradnak a jelenlegi állapotok, a testület ugyanis december végéig meghosszabbította az üzemeltető Urányi János Sport Kft. szerződését és a vezető kinevezését. Az indoklás úgy szólt: a komoly horderejű döntést a következő testületre bízzák, s a jelenlegi forma egyébként sem törvénysértő már.

Az önkormányzati tulajdonú boglári Sport Kft. anyagi helyzete cseppet sem rózsás, hiszen kezdettől veszteségesen működik a boglári megacentrum. A cég 2007-ben 11 milliós, 2008-ban 32 milliós mínusszal zárt. A kétharmadnál nagyobb arányú állami bevétel, valamint a jegyzett tőke alatti saját tőke két törvényt is sértett, s a jogszabályi lehetőségek közül Boglár számára nem volt más út, mint hogy megszüntessék a céget. Ekkor jött szóba elsőként, hogy az uszoda és sportcentrum közintézményként működik majd, miután pedig ezt elvetették, bérlőt kerestek.Feikusné Horváth Erzsébet jegyző elmondta, nem volt komoly érdeklődő. Így most újra az intézménnyé alakítást terjesztették elő. A testület viszont másként döntött: decemberig minden marad.

Pauerné Juhász-Dóra Ildikó, a pénzügyi bizottsági elnök szerint ez azért sem gond, mert a tavalyi saját tőke kedvezően alakult, s így már nincs szó törvénysértésről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!