Közélet

2010.03.28. 16:07

Célba ért a harmadik trophy

Idén harmadszor rajtolt el, és ért célba a Kaposvár Trophy. Akár flúgos futamnak is nevezhetnénk a versenyt, annyi tréfás, mókás szellemi és ügyességi feladatot kellett a résztvevő mintegy húsz csapatnak megoldania.

F. Szarka Ágnes

A csapatok két nap alatt több mint húsz állomáson jártak, húztak kocsit, sütöttek palacsintát, dobáltak gumicsizmát, lándzsát, tőrt, csatacsillagot és patkót, kipróbálták a falmászást, ostort csattogtattak, és megkísérelték felismerni a különböző sajtokat. Jártak gólyalábon és fűztek gyöngyöt, törtek diót és Ropolyban feladaton kívül egy szekeret is. Olyan elánnal húzták, hogy a jármű nem bírta.Sérüléseket csak a paintball okozott, állítólag erről még egy igazolást is ki kellett állítani: nem egy barátnő okozta a kék foltokat az egyik férfiú nyakán, hanem a festéklövedék.
– Rendkívül jó hangulatú, sok élményt adó két napon vagyunk túl – összegzett Kováts Csaba a trophy-k főszervezője. – Bebizonyosodott, hogy még mindig van felfedezésre váró dolog Kaposváron és szűk környezetében. Az előz évekhez képest minden feladat újdonság volt, ha a helyszín nem is.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Trophysok töröcskén
[/caption]

A hagyományokhoz hűen a szervező Top-túra-Team a Corso-Kaposvár Trophy bevételének egy részét jótékony célra fordítja: kaposvári hátrányos helyzetű általános iskolásoknak szerveznek színes élmény-programot. A folytatás sem marad el, hiszen a nyár végén elrajtol a 3. Somogy Trohpy.
– Mi tartjuk a szavunkat: azt ígértük, hogy a 3. Somogy Trophy Sávolyról indul és Siófok lesz a központja – mondta Kováts Csaba. –  Akár lesz MotoGP pálya, akár nem, mi – ha megkapjuk a segítséget az illetékesektől – onnan szeretnénk indulni. Elképzelhető, hogy olyan verseny lesz, ahol nekünk kell a fűben meghúzni a rajt-cél vonalat, de megígértük.

A Corso-Kaposvár Trophy nyertese a Fino Food csapata lett, második az Euro-Profil legénysége, míg harmadik a Coctail lánycsapat. A Sonline csapata a 12. helyen zárt.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!