Közélet

2010.03.18. 20:15

Díszpolgár lett a díjalapító

Évek óta művészeti bemutatóval, koszorúzással és képzőművészeti kiállítással emlékeznek Kadarkúton az iskola névadójára Jálics Ernőre.

F. Szarka Ágnes

A kétnapos programot tanár-diák ügyességi vetélkedő, karaoke és táncverseny színesítette. A diákok a "Küldj egy szívet" mottó jegyében  szabadon választott technikával képzőművészeti alkotásokat készítettek. Nagy sikert aratott a tanárok kiskori képeinek kiállítása és tanulói párosítási verseny, hogy melyik fotó kié.
–  Az Kapoli Antal Művelődési Házban Bene János művész-tanár nyitotta meg és értékelte az 1-13. évfolyamos tanulók műveiből nyílt kiállítást. Méltatta  sokszínű, változatos, fantáziadús alkotásokat – mondta Pécsi Oszkár az iskola igazgatója. – A kiállítás amolyan keretet adott a művészeti bemutatóhoz, melyen fellépett az iskola fúvós zenekara, szólóhangszeres, és prózai előadók, két korosztályos néptánc- és több – nyelvi munkaközösségi – színjátszó csoport.



A rendezvényen adták át a Jálics Díjakat tanulóknak és diákoknak egyaránt.  A titkos szavazás eredményeként díjat kapott a 8. osztályos Bogdán László, Györfi Bátori András, Palkovics Péter, Strublics Anett. Tóth Attila Gábor végzős szakközépiskolai,  Farkas Gábor pincér, Buzics Koppány cukrász, végzős szakiskolai-tanuló. A pedagógusok közül Lóki Józsefné és Mecsár Tamás kapta meg az elismerést. Szintén az esten adták át a Törődés – Díjat Mándoky Petronellának, Csiga Gábornak és Pintér Katalinnak. A díjat alapító Törő Csaba ezen az estén vehette át Verkman József polgármestertől a Kadarkút Díszpolgára címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!