Közélet

2010.03.03. 18:30

Fél óra alatt megjavítják a visszarendelt Suzukikat

Újabb gépkocsi visszahívás: ezúttal az Esztergomban gyártott Suzukikat küldik soron kívüli ellenőrzésre.

Harsányi Miklós

A 2007. ősze és a 2008. tavasza között készített 1,3-as és 1,5-ös benzines Swiftek egy részét rendelik vissza. A döntés összességében több mint 39 ezer, Magyarországon 6230 járművet érint. Az erről szóló információt Ruska Viktória, az esztergomi Suzuki kommunikációs igazgatója szerdán lapunk internetes hírportáljának, a Sonline.hu-nak megerősítette. Hírügynökségi beszámolók szerint a visszahívás során az autós lakóhelyéhez legközelebbi szervizben ellenőrzik a motortérben található üzemanyagcső helyzetét. A szükséges átvizsgálásról minden tulajdonost levélben értesít a Suzuki a következő hetekben. Az érintett modellekből a Suzuki Európa szinte összes országába szállított.

A vállalat tapasztalatai szerint a most feltárt szerelési hiányosság miatt eddig egy autó sem vált üzemképtelenné és baleset sem következett be. A gyárban történt szerelési hiányosság ellenőrzése és kijavítása a szervizekben fél órát vesz igénybe.Somogyban négy Suzuki márkakereskedés működik. Ebből kettő Kaposváron, egy Balatonbogláron, illetve Barcson. Guzmics László, a kaposvári Kapos Autó Kft. ügyvezető igazgatója érdeklődésünkre szerdán azt mondta: hallott a visszerendelésről, de az esztergomi gyár hivatalosan még nem tájékoztatta őket. Erre feltehetően néhány napon belül sor kerül.
– Szerintem nem lehet nagy gond, az ellenőrzést rövid időn belül végrehajtjuk – jegyezte meg. Alvázszám alapján azonosítják be, hogy melyik gépkocsit érint a visszarendelés. Az esztergomi gyár értesíti az autótulajdonosokat. Guzmics számítása szerint Somogyban  minden bizonnyal  több mint 100 Swiftet hívhatnak vissza.
Emlékezetes: az év elején a Toyota kényszerült hasonló lépésre. A februári visszahívás országosan közel 22 ezer-, míg  Somogyban nagyjából 400 járművet érintett a visszahívás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!