Közélet

2010.03.12. 19:32

Új sürgősségi osztály helikopter-leszállópályával

Hatszázmillió forintos szerződést írtak alá Siófokon az egészségügyi miniszterrel.

Gáti Kornél

Több mint ötszázmillió forintos uniós pályázati támogatásból újul meg a siófoki kórház. Korszerű, kilenc ággyal működő „egykapus rendszert” építenek ki a sürgősségi ellátásra szoruló betegek számára.

Új, 1154 négyzetméteres sürgősségi osztály létesül, új gyermek sürgősségi részleggel, és helikopter-leszállópályával. A szerződést pénteken írták alá Siófokon, a kivitelezés várhatóan augusztusban kezdődik.

Székely Tamás egészségügyi miniszter előbb felelevenítette a siófoki kórházban töltött gyakorlati idejét, majd azt mondta: fejlesztésbe kezdtek Somogy megye több településén, külön kiemelte a siófoki és kaposvári kórházat.

– Somogyban az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés lehetősége rosszabb, mint az ország más területein – mondta Székely Tamás. – A siófoki súlyponti kórház ötven kilométeres körzetében nem található másik hasonló gyógyító intézmény, így a sürgősségi ellátás magasabb szintre emelése szükségszerű fejlesztés.



– A sürgősségi szolgáltatások fejlesztése azért is fontos, mert a nyári üdülési szezonban megsokszorozódik a tópartján időlegesen tartózkodó hazai és külföldi vendégek száma – mondta Balázs Árpád siófoki polgármester.

Varga Ferenc főigazgató arról beszélt: az új osztály kialakítása után a beteg amint belép az ajtón, azonnal beszélni tud valakivel, rögtön talál orvost, a kórház nem lesz többé „labirintus” a betegek számára.

A projekt összköltsége 618 millió forint. A közel hatvanmillió forintos önrészt a siófoki önkormányzat az idei és a jövő évi költségvetésében biztosítja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!