Közélet

2010.04.15. 18:52

Együttműködés a siker garanciája

A biztonság megteremtése a legfontosabb az élet minden területén. Ebben az államnak és Kaposvárnak is vannak feladatai, és ha mindkét fél szándéka egybeesik, garantált lesz a siker – véli Szita Károly polgármester.

(x)

Új utak, új lehetőségek nyílhatnak meg a kaposváriak előtt, miután vasárnap új egyéni országgyűlési képviselőket választottak a somogyi megyeszékhelyen élők. Szita Károly már a választás másnapján egyeztetésre hívta Kaposvár frissen megválasztott országgyűlési képviselőit. A polgármester a leendő kormánypárti frakcióban helyet kapó Heintz Tamással és Gelencsér Attilával számba vette azokat a feladatokat, amelyek megoldása nem várathat magára. Ezek túlnyomó többségét a kaposváriak vetették fel azokon a tematikus beszélgetéseken, amelyeket a város vezetője kezdeményezett a következő évekre szóló fejlesztési terv kialakítása céljából.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Heintz Tamás (balról), Szita Károly és Gelencsér Attila már hétfÕn, a szavazás másnapján számba vette a halaszthatatlan feladatokat
[/caption]

A Kaposvár jövőjét meghatározó program természetesen idén is úgy készül, ahogyan a korábbi időszakban, vagyis az itt élőkkel folytatott párbeszéd alapján, hogy minél szélesebb körű támogatás álljon a választott irány mögött.

Szita Károly év eleje óta folyamatosan kéri a találkozást a kaposváriakkal, az utóbbi másfél-két hónapban pedig kifejezetten egy-egy foglalkozási csoport – tanárok, orvosok, munkások, művészek, vállalkozók – véleményét, javaslatait gyűjti csokorba.
Az már most látszik, hogy a kaposváriak biztonságot akarnak az élet minden területén. Akinek van munkája, az a munkahelyén, akinek nincs, mielőbb részesülni akar a munka adta biztonságból. Ugyanezt várják el az emberek az egészségügytől, ahogyan az utcákon is.

Töltse le PDF-ben a Somogyi Hírlap kaposvári önkormányzati oldalát!

Ebben az államnak és az önkormányzatnak is vannak feladatai. Szita Károly úgy látja: ha ezen ügyek megközelítésénél egyezik a kormányzati és a kaposvári szándék, akkor garantált lesz a siker, vagyis a bizonytalanságot felváltja a biztonság. A jövő kaposvári programjában tehát fajsúlyos szerepet kap az egyéni életkörülmények javítása: a munkahelyteremtés, a színvonalas egészségügyi és szociális ellátás, valamint a megerősített közbiztonság.



A polgármester idén egy olyan jól felépített, reális célokat megfogalmazó jövőképet fogalmaz meg a kaposváriakkal együtt, amely méltó folytatása lesz az elmúlt másfél évtized városfejlesztési és közösségépítő munkájának.
A tematikus beszélgetések a következő hetekben és hónapokban is folytatódnak, így mindenki kiveheti részét Kaposvár további sikeres építéséből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!