Közélet

2010.04.01. 18:17

Önkormányzati pénzből újul meg a Sávház

- Az előzetes ütemterv szerint zajlik a Sávház felújítása Kaposváron, dacára annak, hogy egyelőre csak az önkormányzat finanszírozza az átépítést - jelentette be Oláh Lajosné alpolgármester csütörtökön a helyszíni sajtótájékoztatón. A munkálatokkal a június 30-i határidőre végeznek.

Meiszterics Eszter

Tavaly októberben kezdődött meg a 330 lakásos Sávház felújítása. A több mint ezer ember otthonául szolgáló tömbben tető- és homlokzati szigetelést, nyílászárócserét végeznek a kaposvári cégek. Ezen kívül korszerűsítik a közösen használt helyiségek elektromos hálózatát is. A felújítás költsége csaknem 350 millió forint.- Hetvenöt százalékos készültségi szinten áll a Sávház felújítása, a lakók télen jelentős összeget takaríthattak meg a jobb szigetelésnek köszönhetően - mondta Oláh Lajosné. A munkálatokat egyelőre csak a kaposvári önkormányzat finanszírozza, hiszen az állammal még nem sikerült megkötni az egyharmados fedezetet biztosító támogatási szerződést.

Tálos Árpád, a BITT Kft. ügyvezetője elmondta: eddig kétezer nyílászárót cseréltek ki, jelenleg a homlokzat szigetelését végzik. Ha nem nyerték volna el a Sávház felújítására kiírt pályázatot, hatvan munkavállalójuktól kellett volna megválniuk, mivel az állam tartozásai miatt sok a kintlévőségük más építkezéseken is.

Ezek is érdekelhetik