Közélet

2010.04.15. 07:59

Pályázati milliókkal gyúrnak a szezonra a strandok

Huszonhétmillió forint a fizetősre, százmillió az egyik szabadstrandra. A tervezett beruházások között ez a két legnagyobb a balatonmáriai strandokon.

Füleki Tímea

Május 29-én indul a kistérségi szezon Balatonmáriafürdőn. Addig még sok munka van - mondta Galácz György polgármester. A központi, fizetős strandon már elkezdődtek a munkák: megújul a strandépület tetőszerkezete és egy fedett, szabadtéri színpadot is felépítenek. Eddig mobilszínpadot telepítettek, de a nyári rendezvények bősége miatt kevésnek bizonyult. Ráadásul a programokat a település más helyszíneire, strandjaira is szeretnék elvinni. A több mint huszonhétmillió forintos beruházáshoz a LEADER programban tizenötmillió háromszázezer forintos támogatást kaptak.Balatonmáriafürdőnek a fizetősön kívül még hét szabadstrandja is van.
 – Közülük a leglátványosabb átalakulás a hajóállomásnál várható – tette hozzá a polgármester. – Százmillió forintos uniós pályázat segíti a fejlesztést. A vizesblokkok teljesen megújulnak, új kültéri zuhanyzók épülnek, parkolókat, sétányt alakítanak ki, valamint parkosítanak és új utcabútorokat is kihelyeznek. A többi strandon is takarítanak, rendbe teszik a vizesblokkokat, és javítják a tél okozta károkat.

Galácz Györgytől, aki az Aranyhíd Kulturális Szövetség elnöke is, megtudtuk: idén tízmillió forint jut a programokra. A Berény, Keresztúr, Máriafürdő, Kéthely és Marcali által létrehozott szövetség egymásra fűzve, már harmadik éve közösen hirdeti meg a rendezvényeiket. A programok kínálata, a tervek egyeztetésével áprilistól decemberig tart az együttműködő településeken.

Ezek is érdekelhetik