Közélet

2010.04.23. 19:25

Tizenegymilliárd forintot utalt át a Rinya mellé az EU

Mátyás királytól kapta a mezővárosi címet és vásártartási jogot a település 1475-ben, várossá pedig 1971-ben avatták. A mezővárossá válás 435. és a várossá nyilvánítása 39. évfordulóját ünnepelte pénteken Nagyatád.

Nagy László

– Olyan ez a város, amilyenné elődeink tették, a mi dolgunk olyannak megtartani, hogy a jövőben is jó legyen ide hazajönni – mondta köszöntőjében Ormai István polgármester. Arról is beszélt: értékteremtő éveket élünk, a fejlett Európa most először segítő kezet nyújt a felzárkózáshoz Magyarországnak. A ma élők dolga, hogy bölcsen éljenek ezzel a segítséggel. A város polgármestere úgy vélte: Nagyatádon eddig ez sikerült, hiszen 11 milliárd forint értékben 17 nagyberuházás valósult és valósul meg rövid időn belül itt.

A soron következő épp az ünnepségnek otthont adó művelődési ház átépítése lesz, amelynek a városnapon mutatták be a látványterveit. Jelenlegi állapotában a pénteki városnap volt az utolsó rendezvénye a kultúrháznak.

A városnapon részt vett Gyenesei István, a város eddigi és Karvalics Ottó, a frissen megválasztott országgyűlési képviselője, valamint Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke is. Gyeneseinek emlékérmet, Karvalicsnak útikalauzt adott át a polgármester, Gelencsér Attila pedig az atádiaknak mondott köszönetet azért, hogy két hete a változás mellett szavaztak.A város napján hagyományosan kitüntették a település fejlődését szolgáló, kimagasló szakmai munkát végző nagyatádiakat.
Nagyatád város díszoklevelét vehette át Druzsin Imre a nagyatádi Termál és Strandfürdő gépész művezetője, Filó László a Danuvia 2005. Kft. ügyvezetője, Karancz János, a városgondnokság munkatársa és Vukman László, a nagyatádi labdarúgás krónikása.

Nagyatád Szolgálatáért kitüntető díjban részesült Novics Józsefné, az Árpád Fejedelem Általános iskola igazgatóhelyettese, Svégel Gábor, a műszaki és vagyongazdálkodási iroda vezetője, Szerecz Zsuzsanna, a kórház ápolási igazgatója. A képviselő testület Nagyatád Városért kitüntető díjban részesítette a Coats Crafts Hungary kft-t. A díjat Gary Sanders ügyvezető igazgató vette át.

Ezek is érdekelhetik