Közélet

2010.05.12. 07:57

A végső leszámolásra készül az E.on a redőnyös ügyfelekkel

„Május 17-én 13 és 14 óra között felkeresi önt a munkatársunk, kérjük a bejutását lehetővé tenni! Április 20-án lejárt a redőnye leszerelésére adott határidő, s amennyiben nem tett eleget a felszólításnak, a gázkészülékét kizárjuk a szolgáltatásból.” Kétszáz nagyatádi kap ezekben a napokban hasonló levelet az E.on-tól.

Nagy László

Egyikük – Hortobágyi Ferenc – szerkesztőségünkhöz is eljutatta a szolgáltató üzenetét.
– Ha valaki ésszerű magyarázatot ad arra, hogy miért egyedül Nagyatádon van gond a redőnyökkel, akkor a sajátomat magam bontom le kisbaltával – mondta az elszánt nyugdíjas. –  Ez nem más, mint a hatalommal való visszaélés. A multinacionális cég megmutatja, hogy erősebb, mint a kisember.Mint azt már megírtuk, a gázfűtésű lakások redőnybeépítésével van gondja a szolgáltatónak. Álláspontja szerint az erkélyekre felszerelt redőnyök balesetveszélyesek, mert akadályozzák a fűtőtestek szellőzését. Hortobágyi Ferenc azt mondja: Az E.on fenyegetőzése azért is érthetetlen, mert az érintettek 90 százalékánál már egyébként is le vannak zárva és plombálva a fűtőtestek.
 – Én sem használom az erkélyre nyíló szobában a gázkonvektort, tehát nem is fordulhat elő balesetveszély.

Az egy emelettel lejjebb lakó idős asszony esete még cifrább. Ő ugyanis szolgáltatót váltott, április óta nem is ügyfele az E.on-nak, de ő is megkapta az ellenőrzésről és kikötésről szóló levelet. Úgy tudjuk: a redőnyök körüli hercehurca miatt sokan szolgáltatót váltottak Nagyatádon.
– Diszkriminatívnak, az egyenlő bánásmód elvével ellentétesnek tartom, amit a szolgáltató művel. Nem a teljes működési területén, hanem csupán egyetlen településen akarja betartatni az előírásokat. Hogy miért csak nálunk probléma ez, arra a mai napig nem kaptam választ – mondta lapunk kérdésére Ormai István polgármester. – Jogorvoslati lehetőség nélkül kezdett fenyegetőzésbe a szolgáltató, elfogadhatatlannak tartjuk az eljárását.
A nagyatádi polgármester személyes találkozót kezdeményezett az E.on régiós vezetőjével és a műszaki hatóság képviselőivel, hogy megoldást találjanak, azonban nem jutottak közös nevezőre.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!