Közélet

2010.06.14. 18:51

Bringadokk a Gyakorlóban

Hatvan kerékpár biztonságos és korszerű tárolását oldották meg a kaposvári Gyakorló iskolában, ahol hétfőn adták át a párját ritkító helyiséget a diákoknak. Illetve egyelőre csak bemutatták, hiszen a gyakorló kerekezők csak szeptembertől veszik használatba a tárolót. Hasonló, de ennél kisebb helyiség rendőrségi épületben található a városban, tudtuk meg.

Balassa Tamás

Bali Péter projektmenedzser a megnyitón elmondta: a környezettudatos és egészséges életmódra nevelés eszköze a kerékpár, amelynek használói immár biztonságban tudhatják járművüket a Gyakorlóban. Az intézmény 9,9 millió forintot nyert az uniós KEOP-forrásból, amihez 10 százaléknyi önerőt biztosított a fenntartó Kaposvári Egyetem. Borbély Csaba oktatási rektorhelyettes a felsőoktatási intézmény képviseletében mondta: a jövő közlekedési eszköze minden szempontból a kerékpár, s minél több diák és tanár használja, annál jobb.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Több mint tízmillió forintba került a bringatároló
[/caption]

A Gyakorlóban abban bíznak, hogy egyre többen érkeznek majd kétkeréken „munkába”. Mindannyiukat egy több mint 140 négyzetméteres, két-két vizesblokkal és öltőzővel is felszerelt kerékpártároló várja, ahol biztonságban tudhatják járművüket.


A helyiség kamerás figyelő- és beléptetőrendszer védi. A megnyitón az egyes számú mágneskártyával Molnár Anna, az iskola igazgatója engedte be a gyerekeket, akik az első próbát elvégezték a tárolóhasználatban. A bicaj csaknem függőlegesbe állításának mozdulata közösségkovácsoló: az apróságoknak elkél a segítség, ami a megnyitón is hamar megérkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!