Közélet

2010.06.25. 12:08

Mesterházy: az egykulcsos adórendszer elfogadhatatlan

Mesterházy: a Fidesz húszéves gyakorlatokat rúg föl például az Állami Számvevőszék vezetőinek, az Alkotmánybíróság tagjainak a jelölésével.

Márkus Kata

Kongresszus előtt címmel tartott fórumot Kaposváron Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője. A találkozót megelőző sajtótájékoztatón az eltelt harminc nap parlamenti eseményeiről szólva azt mondta: miközben a Fidesz nemzeti együttműködésről beszél, nem egyeztet sem a parlamenti pártokkal, sem az érdekképviseletek vezetőivel, sem a civilekkel.

– Az ezzel kapcsolatos legfőbb probléma, hogy nem tudjuk milyen költségvetési kihatásai vannak az önálló képviselői indítványoknak – hangsúlyozta Mesterházy Attila. – A 16 százalékos, egykulcsos adórendszer ugyanakkor számunkra elfogadhatatlan, hiszen egy jövedelem-átcsoportosítást szolgál a kisebb jövedelemmel rendelkezők részéről a magasabb bérrel rendelkezők felé.

Mesterházy Attila hozzátette: az is elfogadhatatlan számunkra, ahogy a Fidesz húszéves gyakorlatokat rúg föl például az Állami Számvevőszék vezetőinek, az Alkotmánybíróság tagjainak a jelölésével.Lamperth Mónika városi elnök hangsúlyozta, hogy nagy átverés zajlik a teljesíthetetlen ígéretek után. Kolber István megyei elnök szerint pedig olyan javaslatok születtek somogyi képviselők tollából, melyekről kérdéses, hogy egyetértettek velük a somogyi emberek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!