Közélet

2010.06.06. 11:47

Nem jutottak döntőbe a somogyi vágtázók

Nem izgulhatunk somogyi lovasnak a Nemzeti Vágta döntőjében. A vasárnapi középfutamokon a gyugyi Fodor Melinda érte el a jobb helyezést, futamában másodikként ért célba Lauda nyergében.

Balassa Tamás

Ugyanebben a középfutamban a zamádi lovas, Fodor Ákos a negyedik lett. A harmadik, s az egyik legerősebb futamban indult Schneider Márton Kaposvár színeiben, s csak harmadik helyre tudta behozni Madridot. A legjobb időt, 1.11.53-at Érsekhalma lovasa futotta a középdöntőkben, őt Demecser, Bordány, Balatonalmádi, Komárom sorrendben követte a többi elsőként befutott lovas. Ők öten a döntősök.

Zamárdi lovasa első helyen, Gyugyé és Kaposváré a másodikon jutott a Nemzeti Vágta mai középdöntőjébe a szombati előfutamon. A négy somogyi versenyző közül egyedül a siófoki lovas csúszott le a továbbjutás lehetőségéről, harmadikként ért célba a Hősök terén épített homokos elipszispályán.

A harmadik Nemzeti Vágtára hetvenkét nevezés érkezett, s tizenkét előfutamot rendeztek szombaton hat-hat indulóval. Somogyi színekben a legszebb helyezést a zamárdi lovas, Fodor Ákos érte el, aki a 9. futamban első lett Nikita nyergében. A májusi Balatoni Vágta győzteseként jól ment Lauda is, akit Fodor Melinda ösztökélt. Az 5. futamban másodikként értek célba, dolgukat nehezítette, hogy négyszer kellett elrajtoltatni a mezőnyt. Ugyancsak második lett Kaposvár színeiben Schneider Márton, aki Madrid nyergében a 8. futamban indult. A siófoki Molnár Diána hajszállal maradt le a középfutamot jelentő helyezésről, harmadikként futott be Skygirlt lovagolva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!