Közélet

2010.06.14. 07:42

Szedi az ÖCO a sátorfáját, tábort bontanak Kolompár Orbánék

Átvenné a városi önkormányzat a balatonlellei gyermektábor működtetését. Az OCÖ egy szombati döntés értelmében már nem táboroztat ezen a nyáron.

Füleki Tímea

 – Kezdeményeztük, hogy Balatonlelle önkormányzata kapja meg működtetésre a jövőben a gyermektábort – tájékoztatta Kenéz István polgármester. 
Az állami tulajdonú létesítményt az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) hasznosította eddig, azonban szerződést szegtek, s a táborban időnként több felnőtt nyaralt, mint gyermek, s a foghíjas berendezés is visszásságokat sejtetett. 

Rengeteg panasz érkezett a környékről a táborozó felnőttek viselkedésével kapcsolatban. Sejthető volt, hogy az új kormány szerződést bont a romákkal, Kenéz István polgármester közlése szerint az országos cigány önkormányzatnak már csak a három hónapos felmondási ideje volt hátra.
Szombaton a helyzet még ehhez képest is változott, s bizonyossá vált: az OCÖ már a mostani nyári hónapokban sem táboroztat Lellén. A cigány önkormányzat rendkívüli közgyűlésén ugyanis az ellenzékinek számító Lungo Drom-frakció leszavazta, hogy a hétezer táborozó étkezésére húszmillió forintot biztosítsanak.Kolompár Orbán
elnök az OCÖ weboldalán látható videón úgy nyilatkozott erről: a Lungo Drom előbbre valónak tekintette politikai érdekeit a hátrányos helyezetű gyermekeknek biztosított lehetőségnél. Berényi László, Lungo Drom-frakcióvezető másként látja. – Vitathatatlan, hogy az elmúlt években számos visszásságra derül fény a tábor működése kapcsán – mutatott rá Berényi László, aki szerint mindezt tetézte, hogy Kolompár egy megalapozatlan előterjesztést tárt a közgyűlés elé.
– A húszmillió forintot a táborozók étkezésére kellett volna megelőlegezni, hiszen van egy elméletileg nyertes pályázat, csakhogy erről még nincs aláírt szerződés – mondta Berényi, aki szerint az OCÖ a szükséges közbeszerzést sem írta ki a tábor működtetésére.


A város táboroztatna


Balatonlelle önkormányzata egyébként jelen állapotában ugyanúgy gyermekek táboroztatására hasznosítaná a vízparti ingatlant, Kenéz István szerint az most másra nem is alkalmas. Nem tartják viszont kizártnak, hogy a távolabbi jövőben, nagyobb átalakítások után egyéb turisztikai célt is szolgálhat a terület a város működtetésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!