Közélet

2010.07.20. 20:06

Nem intézheti tovább pénzügyeit Siójut a sikkasztás miatt

A balatonszabadi hivatalban intézik ezen túl a siójuti pénzügyeket is – erről döntöttek közös testületi ülésen a körjegyzőséget alkotó Balatonszabadi és Siójut képviselői.

Fónai Imre

Emlékezetes: 43 millió forint elsikkasztása miatt két és fél éves börtönbüntetésre ítélte jogerősen a bíróság a korábbi siójuti pénzügyi ügyintézőt. Ugyanebben a perben a balatonszabadi körjegyzőre tíz hónapi, két évre felfüggesztett fogházbüntetést szabtak ki, hivatása gyakorlásától azonban nem tiltották el.
– Két éves „küzdelem” után jutott egyezségre a két település képviselő-testülete – mondta Molnár Árpád balatonszabadi polgármester. – A pénzügyek, a könyvelés és annak ellenőrzése végre egy helyütt, a szabadi hivatalban folyhat, ahol három ügyintézőnk csak ezzel foglalkozik. A történtekből is látszik, tarthatatlan, hogy dolgozzon egy olyan magányos ügyintéző, aki maga utalványoz, felveszi a pénzt és le is könyveli.A döntés értelmében a költségvetési, gazdálkodási és szociális ügyek ellátása a balatonszabadi hivatalba került át, s az eddigi két siójuti ügyintéző közül egy Balatonszabadiban dolgozik tovább.
– A siójuti képviselők attól tartottak, hogy ezáltal megszűnik ott a hivatal; nos, erről szó sincsen – tette hozzá Molnár Árpád.

Papp János siójuti polgármester azt mondta: számukra az a fontos, hogy nem csak a  hét egy napján, hanem továbbra is minden nap lesz ügyfélfogadás a hivatalban; egy ügyintéző mellett jelenleg egy közmunkás is ezt a feladatot végzi.

Leszavazták a fegyelmit

Többször is kezdeményezett már fegyelmi vizsgálatot a balatonszabadi polgármester Némethné Vincze Mária körjegyző ellen. Ám legutóbb is zárt testületi ülésen 5-5-ös szavazati arány alakult ki. – Ezzel kimerítettem a lehetőségeket, ilyen a törvényi szabályozás... – jegyezte meg Molnár Árpád.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!