Közélet

2010.08.02. 19:05

Mága Zoltán törlesztőrészletért zenélt Balatonbogláron

Jótékonysági sorozatának félidejében érkezett Balatonboglárra Mága Zoltán, a hegedűvirtuóz a boglári orgona utolsó törlesztőrészletéért zenélt a város katolikus templomában a vele együtt fellépő két ifjú hegedűművésznővel, az „Angyalokkal”.

Füleki Tímea

– Közel százmillió forintot gyűjtöttünk eddig bajba jutott honfitársainknak – mondta tudósítónknak Balatonbogláron Mága Zoltán, aki tavaly, a Szent István bazilikai nagykoncerttel indította útjára a 100 templomi koncert elnevezésű jótékonysági sorozatot. Ennek 48. állomása volt vasárnap este a boglári.

– A száz jótékonysági koncert gondolata azért született, hogy hátrányos helyzetben élőknek, beteg gyermekeknek vagy szépkorúaknak, esetleg ifjú tehetségeknek gyűjtsünk. Az az érzésem, hogy a sorozat nem fog lezárulni a századik alkalommal, hanem legalább magduplázzuk, hiszen rengeteg embernek van szüksége segítségre. Az én küldetésem, hogy segítsek nekik – így az öt kontinens száz országát megjárt hegedűvirtuóz.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Harangért szóltak a hegedűk
[/caption]

Mága Zoltán balatonboglári fellépése csupán a múlt hétvégén vész a harmadik jótékonysági koncertje volt. Az elmúlt napokban megmentette már Adonyban egy szívátültetésre váró kisfiú családjának házát az árverezéstől, Szarvason pedig nagycsaládosoknak gyűjtött. – Alapítványokkal általában nem dolgozunk. Amikor eljutunk egy helyszínre, akkor előzetesen tisztázzuk, hogy kinek gyűjtünk –számolt be a művész. Bogláron a katolikus templomban tavaly elkészült orgona utolsó törlesztőrészletére ajánlotta a koncert teljes bevételét. A balatoni város temploma teljesen megtelt mire felcsendült a népszerű művész interpretálásában jól ismert Mozart-mű, a G-moll szimfónia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!