Közélet

2010.08.13. 18:08

Meghalt két gyermek, összefogtak a családokért a ságváriak

Életveszélyes az ságvári családi ház, ahol két gyermeket temetett maga alá a leomló löszfal. A helyiek összefogtak a két család megsegítésére.

Fónai Imre

A ságvári löszfalomlás áldozatául esett gyerekek családjának a megsegítésére szervez jótékonysági koncertet a ságvári szülői munkaközösség helyi civil szervezetekkel összefogva. Vasárnap délután három órától a ságvári kultúrház udvarán a siófoki Férfi Dalkör és a balatonszabadi Kreatív Színpad társulata is fellép, természetesen helyi amatőr együttesek (kórus, énekesek, verselők, néptáncosok) mellett.

Becsületkasszás a rendezvény – tudtuk meg a szervezőktől –, azaz mindenki annyival járul hozzá a nemes célhoz, amennyivel tud. A tombolabevétel is a két családé lesz, ezen kívül különböző tárgyi eszközök, berendezések felajánlását is várják.Mindkét érintett család igen nehéz anyagi körülmények között él. Azokhoz, akiknek a kislánya hunyt el a löszfalomlás következtében, a víz sincs bevezetve, házuk vakolata omlik. Lenne hát helye a pénznek, miként a másik családnál is, akiknek a házánál a sajnálatos tragédia történt. Ők az eset óta albérletben laknak, ingatlanuk ugyanis életveszélyessé vált, hiszen a partfal a ház felé omlott és bármikor ismét megindulhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!