Közélet

2010.08.26. 08:23

Pályázati milliók segítik a fejlődést

Két eredményes pályázat segíti a művészeti oktatást Szennán. A Lázidombi Kulturális Egyesület és a Zselic Tehetséggondozó Közalapítvány – a művészeti iskola fenntartója – egyaránt 1,3 millió forintot nyert a kistérségi LEADER közösség, a Zselici Lámpások pályázatán.

Balassa Tamás

A Lázidombi Egyesület pályázatát Karácsony Tamásné Bajzik Éva népzenész pedagógus, zenetanár írta. A program népi hangszerek – hegedűk, brácsa, furulyák, citerák, ütőgardon – és szövőszék, valamint szövőállványok beszerzését tűzte ki célul.

Utóbbiak révén egy következő művészeti ág is meghonosodhat a művészeti képzésben Szennán, ahol egykor szinte minden házban szőttek. Wallingerné Kiss Borbála pedagógus az iskolában rongyszövést tanít a gyerekeknek, és a Lázidombi Egyesület egy másik pályázaton elnyert szövőszékén Horváth Tibor néptáncos-koreográfus indított oktatást felnőttkörben.

A Zselic Tehetséggondozó Közalapítvány fiú és lány csizmákra, téli szerepléshez szükséges női kiskabátokra – kacabajkókra –, valamint szennai gyöngyös neccekre, férfi mellényekre és egyéb népviseletekre költi a pályázati forrást.



A zselickisfaludi Horváth Tibor azt mondja, ezekre a tíz éve tervezett beszerzésekre esélyük sem lett volna az eredményes pályázat nélkül, hiszen egy pár csizma 30-50 ezer forint.

Címkék#Szenna
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!