Közélet

2010.08.08. 15:08

Sárhatalom lesz Somogy? Babod után újabb autós őrület

Eddig csak Somogybabodon pörgethették a sarat a quadosok és terepjárósok, a hétvégére azonban egy hasonló dagonyát alakítottak ki a Balaton-partján, az idén nyílt balatonszemesi Rider Beachen.

Füleki Tímea

A motoros bázison a hamisítatlan babodi hangulatot idézték a hagyományteremtő, kétnapos balatoni sarazással, már csak azért is, mert az Off Road csapatának köszönheti ezt a pályát is a nagyérdemű.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A szemesi Rider Beach-en olyan volt mint Babodon
[/caption]

– Itt nem csak a sárban, hanem a dagonyázás után rögtön a Balatonban is meg lehet fürdeni – mondta tudósítónknak a sáron túl lóerőkben is bővelkedő helyszínen Papp László, szervező, egyben a pünkösdi babodi őrület fő szervezője. Mint mondta: csupán a szombati látogatottságot tekintve már biztos, hogy jövőre is megtartják a nyári balatoni kalandot a Rider Beachen.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Megtisztulás
[/caption]

A hetes főút mentén kialakított dagonyában az első napon 35 autó és 28 quad állt rajthoz. Mindkét napon sárgyorsulás, szlalompálya és körpálya várt leküzdésre, szombaton éjszakai trophyt szerveztek Babodra, ahol ugyancsak egy „ínyenc” feladattal várták az indulókat.

A legmélyebb pontján közel másfél méteres sárban a hazai indulókon túl szlovák, szlovén versenyzők is „megmártóztak”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!