Közélet

2010.08.18. 07:56

Szennai tál Sennának - Ayrtonnak szánták, Bruno vette át

A különleges – kiejtésben működő – névazonosságról a Forma1 pilótája aligha hallott augusztus előtt. Pedig a somogyi faluban már Ayrton versenyzése idején megfogalmazódott az ötlet, ami most Brunóval esett meg. Senna szennai sütőtálat kapott.

Balassa Tamás

A száguldó cirkusz hazai futama lelkes rajongók ezreit szegezi napokra a mogyoródi pálya lelátóihoz. Az igazán fanatikusok különleges terveket eszelnek ki, hogy valami egyedi ereklyét szerezzenek, netán egyedi ajándékkal kedveskedjenek.

Ez most sikerült fiatalok egy csoportjának: a Hispania Racing Team fiatal versenyzőjének, Bruno Sennának szereztek meglepetéssel vegyes kellemes perceket. Mint Vámosi Péter és Tagschrerer Katalin elmondásából megtudtuk: a brazil család újabb autóversenyző sarja igencsak meglepődött, amikor nem kis szervezőmunka után eljuttatták hozzá a somogyi ajándékot.

Salamon Gyulával, Szenna polgármesterével alig két héttel a verseny előtt vették fel a kapcsolatot. Kiderült, hogy egykor már Ayrtonnál is gondolkodtak valami meglepetésen, ha már a véletlennek köszönhetően csak egy betű eltérés van a kistelepülés és a brazil család neve között. A háromszoros bajnok tragikus balesete 1994-ben Imolában – ilyen nevű település is akad Magyarországon – megakadályozta az ötlet beteljesülését.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Bruno Senna és a szennai tál
[/caption]

Salamon Gyula polgármester felkarolta az ötletet, így hamarosan a kemencébe kerülhetett a harminc centiméter átmérőjű sütőtál. Idős asszonyok készítették napokig, aprólékos munkával. A tálra felfestették a falu címerét, Ayrton Senna legendás „S”-sét, valamint unokaöccse logóját. Fényképeket is kapott a faluról és a helyi néprajzi múzeumról, és a polgármester meghívását is egy zselici vendéglátásra. Senna a szennai fényképeket átnézte, az angolra lefordított meghívót elolvasta, majd megköszönt mindent, és gyorsan aláírt autogramkártyákat, melyeket szeretettel küld a szennai polgároknak. A tál a hírek szerint tetszett neki. Fényképezős mobiljának köszönhetően immár Senna több „gyorsuló” barátjának is van képe arról: milyen szép is a lelassult Zselic kézmívessége...

Ezek is érdekelhetik