Közélet

2010.08.14. 11:04

Tüntetett rendőrök ellen, perelte az államot, most alulmarad

Bár a küzdőszelleme nem csökkent, a nagyatádi Seres István ezúttal alighanem alulmarad. Nem a bürokrácia és a korrupció győzi le, amelyekkel szemben évek óta sikerrel vette fel a harcot, hanem a pénz, illetve annak hiánya.

Nagy László

A nagyatádi mozgássérült férfiról – aki tüntetést szervezett a rendőrök ellen, pert nyert a társadalombiztosítóval szemben – kevesen tudják, hogy háromszoros paraúszó magyar bajnok. Egyike a néhány mozgássérült magyarnak, akik sikerrel vettek részt az adriai tengeröböl átúszásán tavaly, s idén is örömest szembe szállna a tenger hullámaival. Az elemekkel vívott nagy csatája azonban ezúttal elmarad. – Három éve próbálkoztam meg először, akkor ezüstéremmel jöttem haza, s megfogadtam, hogy visszamegyek az aranyért – mondta a rokkantnyugdíjas sportoló.– Tavaly ez sikerült. Idén is úgy éreztem, hogy ott lenne a helyem, azonban az egyesületemnek elfogyott a pénze. Rokkantnyugdíjasként segítség nélkül esélyem sincs rá, hogy kijussak. Nem tudom előteremteni a negyven-ötvenezer forintos költségét.

Az öt kilométeres táv – amely valójában nyolc is van a nagy hullámzás miatt – egészségesnek is emberpróbáló feladat, ráadásul Seres a beteg lába miatt csak a kezeit használhatja. Tavaly öt órán át küzdött a tengerrel. Somogyból több egészséges sportember mellett csupán két mozgássérültnek sikerült eddig legyőznie a tengeröblöt, ezek egyike volt ő. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!