Közélet

2010.09.08. 14:37

A fonyódi a legtisztább vasútállomás

A fonyódi a legtisztább és legvirágosabb vasútállomás a Balaton körül – a déli parti város kapta az első helyezettnek járó díjat a MÁV új versenyében.

Füleki Tímea

Az ünnepélyes díjátadást szerdán tartották a nyertes vasútállomáson. A győzteseket méltatva Szarvas Ferenc, a MÁV új elnök-vezérigazgatója kiemelte: a balatoni állomásfőnökségek virágosítási versenye a dolgozók önkéntes vállalásán alapult. Az elismerés azoknak szólt, akik önszorgalomból, akár szabadidejük terhére vagy plusz virágok ültetésével vállalták a csinosítást.
– Elengedhetetlen, hogy minden munkatárs magáénak érezze a vállalatot, ahol nem csupán a kötelességét teljesíti, hanem esetleg azon felül is vállal – fogalmazott Szarvas Ferenc utalva arra, hogy „régen” ez volt jellemző a vállalatnál. Az egy hónapja kinevezett cégvezető a vasút és az önkormányzatok jövőbeni együttműködésének fontosságáról is beszélt.
Az újításról és az újonnan tapasztalt nyitottságról szólt elismerően Balázs Árpád, a Balatoni Szövetség elnöke.– A MÁV-ért és Fonyódért is sokat aggódtunk  – vont párhuzamot az elnök, aki arról beszélt: mind a vasúttársaság, mind pedig a város életében új a gondolkodás, s a változás pozitív. Balázs Árpád emlékeztetett, hogy az önkormányzatok korábban is folyamatosan „bombázták” a MÁV-ot az állomások tisztasága érdekében, s az áttörés sokáig váratott magára. Hidvégi József fonyódi polgármester a virágosítás fontosságát hangsúlyozva rámutatott: Fonyód kétharmada üdülőterület. A városvezető örömét fejezte ki, amiért a vasúti dolgozók a fonyódi testület virágosítási programjához csatlakoztak.


Önként kertészkednek, minimális támogatással

A balatoni állomásokat számos szempont szerint értékelte a szakemberekből álló zsűri, tudatta Csek Károly, a MÁV pályalétesítményi igazgatója. A kertrendezési szempontokon túl a tájékoztatási rendszereket, a mellékhelyiségek tisztaságát, s a parkolókat is értékelték. Az igazgató elmondása szerint a MÁV minden évben minimális kezdeti támogatást ad virágosításra és tisztaságra. A virágágyások gondozása és a csinosítási munkák azonban a helyieken múlnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!