Közélet

2010.09.20. 14:30

Bent felejtették a villanyoszlopot a bicikliútban

Elkészült a 61-es negyedik szakasza, a főutat közel ötmilliárd forintból újítják fel, uniós támogatással.

Varga Andrea

Áram szerencsére már nincs benne, mert a vezetéket levágták, de a villanyoszlop maradt a vései kerékpárútba ékelődve. Mindez annak kapcsán hangzott el hétfőn, hogy Iharosberényben tartották a 61-es számú főút negyedik szakaszának a műszaki átvétel-átadását.

Közel ötmilliárd forintból, 85 százalékos uniós támogatással újul meg a 61-es főút. Az útpályát aszfaltburkolattal erősítik meg, hogy alkalmassá tegyék a 11,5 tonnás terhelésre. A műszaki átadáson jelenlevő települések képviselői néhány orvoslásra váró problémát említettek, s Bertók László vései polgármester itt kapott ígéretet arra, hogy a funkció nélküli, ám a közlekedést akadályozó villanyoszlopot eltávolítják.

Megtudtuk: a Somogy megyei útfelújítások újabb lépéseként korszerűsítik a 68-as főutat is, Barcstól az M7-es autópályáig. A közlekedésbiztonság jelentősen nő azáltal, hogy egyrészt nagyobb teherbírású lesz az útpálya, másrészt megépülnek a Marcalit, illetve a Nagyatádot elkerülő útszakaszok. A beruházások előkészítésére az EU több mint 2 milliárd forintot biztosít.

A horvát–magyar határról induló főút Barcs és az M7-es autópálya közötti szakaszát a meglévő nyomvonalon 11,5 tonnás tengelyterhelésű járművek számára is alkalmassá teszik, valamint forgalomlassító szigeteket építenek és felújítják a meglévő hidakat.Az óránként 90 kilométeres sebességre tervezett, kétszer egy sávos másodrendű főút korszerűsítési munkálatai várhatóan 2014. január végén zárulnak. A két elkerülő szakaszt új nyomvonalon építik ki, Nagyatád mellett 4,2, Marcali mellett pedig 8 kilométer hosszon. Mindkét útszakasz – illeszkedve a 68. számú főúthoz – kétszer egy sávval épül ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!