Közélet

2010.10.11. 17:36

Somogyi primákat jelöltek

Tíz Prima-jelöltet választott ki a zsűri az ajánlásokból, közülük október 22-én hárman csatlakoznak a somogyi Prima-díjasok társaságához, jelentették be hétfői sajtótájékoztatójukon a szervezők.

Balassa Tamás

Most is egy-egymillió forinttal jutalmazzák az alkotói tevékenysége, életútja, eredményei, közéleti munkássága alapján kiválasztott személyiségeket.
A Prima Primissima Díjat Demján Sándor, a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) támogatásával alapította 2003-ban.A díj 2005-ben kiegészült a területi Prima-díjak rendszerével: Somogy 2007-ben indította útjára az eseményt. 2007-ben Babarczy László rendező, Csapó János kémikus, egyetemi tanár, Kántor Sándor röplabdázó, 2008-ban Rozsos István professzor emeritus, Fésűs Éva meseíró és a szobrász-galériatulajdonos házaspár: Kling József és Várnagy Márta (közönségdíj: Somogy Táncegyüttes), 2009-ben Andrásofszky Barna, a  mosdósi Tüdő- és Szívkórház nyugalmazott igazgatója, Varga László kaposvári plébános, Boross Lászlóné volt pálmajori polgármester kapta. A közönségdíjat tavaly Ifj. Herr Gyula nagyatádi belgyógyász, az Extrem Man Hosszú Távú Triatlon verseny főrendezője vehette át.

A 2010-es Prima-jelöltek

Balatonszabadi Népdalkör Egyesület, Berta Gyula tüdőgyógyász főorvos, Csiszár Elek siófoki festőművész, Gallai Istvánné kaposvári zongoratanár, Heizler György tűzoltó ezredes, Horváth Éva nagybajomi könyvtáros, Horváth János művészettörténész, festőművész, Kassai Lajos kaposdadai lovasíjász, Somos László kaposfői esperes-plébános, Vikár Béla Vegyeskar. A közönség szavazatait postai levélben (VOSZ 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zs. u. 50.) és e-mailben ([email protected]) várják a szervezők: egy címről és egy levélben csak egy szavazatot fogadnak el.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!