Közélet

2010.10.02. 07:51

Továbbra is nyomoznak az okirat-hamisítás miatt Kaposfőn

Rendkívüli testületi ülést hívtak össze Kaposfőn csütörtökön este az okirathamisítási ügy miatt, amelyről korábban beszámoltunk.

Meiszterics Eszter

Ismert: ügyészségi vizsgálatot kezdeményezett maga ellen a kaposfői önkormányzat egy határozat meghamisításával kapcsolatban, miután észrevették, hogy nem a képviselő-testület által megszavazott helyen kezdtek el felújítani egy gyalogutat, hanem egy másik koncepció szerint valamivel arrébb ugyanabban az utcában. Néhány hete Sztányi Tibor polgármester értesítette szerkesztőségünket arról, hogy lezárult az eljárás és nem történt bűncselekmény.

Csakhogy csütörtökön az egyik képviselő azzal vádolta a polgármestert: valótlanságot állított és becsapta a kaposfőieket.
– Utánajártam a rendőrségen –jelentette ki Urbán László képviselő –, és a nyomozás továbbra is tart, a vádemelési osztályon van az ügy, október elején kezdődnek a kihallgatások.A polgármester a vádakra annyit mondott: semmi törvénybe ütközőt nem követett el, s az ügyről teljes körű tájékoztatást ad a nyilvánosságnak.
A képviselő-testületi ülésen ugyanakkor Benedek László és Urbán László azt is nehezményezte, hogy amikor a vámosok levelét kézhez kapta a polgármester, miért nem hívott össze testületi ülést, miért nem értesítette a tagjait. Véleményük szerint Sztányi Tibor azért nem szólt, mert tudta, hogy nyolc napon belül lehetséges a fellebbezés, és ezt akarta elkerülni.
Egy másik képviselő-testületi tag azonban állította: kizárólag a megyei napilapból értesült a hírről.

A fórumot követően Sztányi Tibor a következőt nyilatkozta: ha tudtam volna, hogy még mindig tart az eljárás az okirat-hamisítás miatt, akkor nem értesítem a sajtót. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!