Közélet

2010.11.04. 16:52

A 20. század áldozataira emlékeztek

A Polgári Szabadság Platform egyesület csütörötökön tartotta meg az elmúlt években hagyománnyá vált, a 20. század magyar áldozatainak szentelt megemlékezését – tájékoztatott Pintér Lóránd az egyesület elnöke.

F. Szarka Ágnes

– A megemlékezés helyszíne ebben az évben is a kaposvári Nagy Imre szobor volt, ahol az emlékezők elhelyezték virágaikat és meggyújtották az emlékezés gyertyáit.

A megemlékezést kezdeményezők alapvető szándéka az volt, hogy minden évben legyen egy nap, amelyen megemlékezünk a 20. század viharos történelmének minden magyar áldozatáról. November 4-e természetesen más szempontból is emlékezetes és gyászos emléknap, 1956-ban ezen a napon verték le a bevonuló szovjet csapatok a magyar nemzet legújabb kori szabadságharcát.Ezen a napon a forradalom hőseire és a magyarság szabadságvágyára is emlékezünk, illetve emlékeztetni kívánunk.
Nem feledhetjük el, hogy milyen érték a nehezen kivívott szabadság – hangsúlyozta Pintér Lóránd –  és ahogy azt napjaink aktuális eseményei is megmutatják, hogy milyen törékeny a társadalom egyensúlya, amit minden erőnkkel megőrizni tartozunk.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!