Közélet

2010.11.03. 17:28

Kétszáz tonna sóval felkészült a télre a KVG

A KVG Zrt. beszerezte a téli hóeltakarításhoz nélkülözhetetlen gépeket és anyagokat. Kaposváron november 15-től huszonnégy órás készenléti-ügyeleti rendszert üzemeltet a vállalat.

Harsányi Miklós

A szakemberek folyamatosan figyelemmel kísérik az utak állapotát, szükség esetén gyorsan megkezdik a munkát – tájékoztatta lapunkat a szerdai gépszemlén Petes Tamás, a KVG Zrt. marketing- és kommunikációs vezetője. A cég, amely a megyeszékhelyen csaknem 155 kilométernyi úthálózat, 35 kilométer hosszú járda, száznál több buszmegállóhely, valamint számos gyalogátkelőhely és lépcső hóeltakarítását végzi, 25 hótolót, sószórót, rakodógépet és kisteherautót üzemeltet. A téli munkálatokban előreláthatóan 35-40 szakember vesz részt.Hegyekben áll a granulált kohósalak a cég telephelyén. Petes Tamás közölte: a síkosságmentesítéshez ezen kívül még 220 tonna ipari útsó, homok és zúzalékkő is a rendelkezésükre áll. A környezetvédelem fontosságát hangsúlyozva rámutatott: egyes célgépeken a vezetőfülkéből állíthatják be az úttestre szórható só és a granulált kohósalak arányát. Így elérhető, hogy minél kevesebb só jusson az utakra. A technikai fejlesztéseknek köszönhetően könnyű a járatok logisztikai szervezése, ugyanis a járművek zömébe már beszerelték a GPS-t.

Téli tippek

- Csak a téli közlekedésre felkészített, jó műszaki állapotú járművel induljunk el.
- Tartsunk biztonságos követési távolságot.
- Vigyázzni kell a sebesség helyes megválasztására. Kerüljük az erős fékezést, a hirtelen kormánymozdulatot.
- Mindenki vegye figyelembe, hogy a síkos, csúszós úton megnő a fékút.
– A gépkocsira szereljünk téli autógumit.
- A sárga villogóval közlekedő téli munkagépeknek biztosítsunk előnyt a forgalomban.
- Különösen veszélyes az ónos eső. Ilyenkor lehetőleg csak az induljon el, akinek halaszthatatlan dolga van.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!