Közélet

2010.11.05. 07:21

Lassú okmányiroda fékezi az autókereskedőket

Tizenhárom kaposvári használt autókereskedő írta alá azt a levelet, amelyet a kaposvári címzetes főjegyzőnek küldtek el.

Harsányi Miklós

„Úgy érezzük, hogy néhány okmányirodai ügyintéző hozzáállása a kereskedőkhöz nem éppen megfelelő. Nem, hogy segítené a gyors ügyintézést, ami a feladata lenne, hanem szándékosan hátráltatja. Lassan eljutunk oda, hogy nincsen olyan anyag melyet elsőre, mindenféle kifogás nélkül megoldanának.“ – áll a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott levélben.

Balaton Gábor, a kaposvári Tóth Auto-Motor 2008. Kft. értékesítője kifejtette: a lassú ügyintézést és a gyakran hosszas várakozást nehezményezik. Saját és kereskedő kollégáinak tapasztalataira hivatkozva jelezte: gyakran előfordul, ha pénteken dél után érkeznek, akkor hétfőn rendelik vissza őket, holott a hét utolsó munkanapján délután kettőig tart a munkaidő.
– Elvárjuk, hogy a szakemberek segítsék a munkánkat – húzta alá. – Nem egyszer fordult elő, hogy a gépkocsi papírjait csak többszöri nekifutásra sikerült elintézni. A csúcs egy Suzuki volt: négyszer kellett visszamenni az okmányirodába.Balaton Gábor kilátásba helyezte: ha nem tapasztalnak kedvező változást, úgy elképzelhető, hogy a környéken más okmányirodát keresnek fel a használtautó kereskedők. Megkeresésünkre Farkas Edit kaposvári aljegyző elmondta: ha beadvány érkezik, akkor azt érdemben kivizsálják és írásban válaszolnak a levél írójának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!